Цього не буде: у Кабміні заспокоїли українців
Категорія
Економіка
Дата публікації

Цього не буде: у Кабміні заспокоїли українців

Цього не буде: у Кабміні заспокоїли українців

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук виступив зі спеціальною заявою про збільшення тарифів на газ у сьогоденний опалювальний сезон. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українську правду".

За його словами, підвищення цін не заплановано, тож українці захищені від таких коливань узимку.

"У нас зима наближається, і в передзимовий період ми мали переконатися, що українці будуть захищені від можливих коливань цін на газ, що могли би теоретично спричинити зростання тарифів. Цього не буде. Цієї зими українець буде захищений від коливання ціни на газ", - пояснив Гончарук.

Прем'єр додав, що уряд та НАК "Нафтогаз" досягли у певному питанні "повного порозуміння". Існує багато спекуляцій щодо можливого подорожчання газу з 1 січня. Це нібито пов'язано з можливим зривом підписання нового контракту на транзит.

Як повідомляв ONLINE.UA, чинний уряд схвалив рішення про впровадження особливої системи - "Гарантованої ціни на газ". Завдяки цій програмі населення України може сплачувати за газ з фіксованою ціною. Втім, від неї також можна відмовитися.

Програма буде чинною протягом усього опалювального сезону 2019/20.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?