"Цього ніколи не буде": в Києві жорстко відповіли на закиди Кремля
Категорія
Політика
Дата публікації

"Цього ніколи не буде": в Києві жорстко відповіли на закиди Кремля

"Цього ніколи не буде": в Києві жорстко відповіли на закиди Кремля
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що російські спостерігачі не можуть бути присутніми на президентських виборах в Україні, які відбудуться 31 березня. Усі заяви Кремля про те, що вони мають право відправити своїх представників є зухвалими, адже Росія – країна-агресор, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу відомства.

"Ми чітко сказали, що МЗС не буде реєструвати офіційних спостерігачів від Російської Федерації на наступні вибори. Це є наша політична позиція. Це є свідчення того, що Росія є державою-агресором і допустити офіційно російських спостерігачів в Україну неможливо", – наголосив Клімкін.

Варто зазначити, що Київ уже надіслав офіційне звернення до Бюро з демократії і прав людини ОБСЄ, в якому пояснила, чому на президентські вибори не можна допускати представників РФ.

"Стосовно того, що заявляє Росія, стосовно своїх прав – вона може заявляти все що завгодно. Але за визначенням російських спостерігачів на цих виборах тут бути не може. В історії ОБСЄ є відповідні прецеденти", - каже український дипломат.

Спостерігачів на вибори можуть офіційно зареєструвати лише два законні органами - МЗС та ЦВК. У Міністерстві закордонних справ вже свою чітку позицію висловили.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше голова Комітету виборців України Олексій Кошель заявив, що Росія найактивніше намагається чинити інформаційну атаку на Україну через екрани телевізорів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?