Цьому є межа - українцям зробили важливе попередження
Категорія
Україна
Дата публікації

Цьому є межа - українцям зробили важливе попередження

Цьому є межа - українцям зробили важливе попередження
Джерело:  online.ua

Глава МОЗ Максим Степанов оперативно відреагував на ситуацію з коронавірусом в Україні, яка стрімко погіршується. Він попередив українців, що Україна йде не за кращим сценарієм пандемії і навантаження на медсистему країни колосально зростає щодня, що може привести до колапсу і тому, що скоро вже не буде вистачати лікарів для лікування хворих. Тому вже в понеділок, 14 вересня, Степанов проведе селекторну нараду з мерами міст, щоб переглянути карантинні обмеження в країні. На ньому буде також розглянуто питання шкіл. Про це міністр охорони здоров'я повідомив в ефірі одного з українських телеканалів, передає ONLINE.UA.

"Виходячи з того, з якою швидкістю ми перевалили 2000, а зараз 3000 нових випадків COVID-19 в добу, з одного боку. З іншого боку, легковажне ставлення до всіх правил нової реальності, встановлені в державі, ми йдемо не за найкращим сценарієм , це м'яко кажучи. Тому що з такою ж швидкістю ми можемо перейти 4000 нових випадків COVID-19 в добу. А що за цим? За цим у нас є наші лікарні, які будуть заповнюватися, буде рости навантаження. А цьому є межа. Як б ми не хотіли, але кількість ліжок все одно має межу. І вони можуть просто заповнитися, і нам просто банально може не вистачити лікарів, які надаватимуть таку медичну допомогу. Я думаю, що варто іноді переглядати кадри з Бергамо, з того, що було в Італії, для того, щоб усвідомлювати, що COVID - це серйозно ", - попередив Степанов.

Міністр припустив, що в Україні можуть переглянути карантинні обмеження, які діють в містах і областях "червоної" зони. При цьому він виступив за те, щоб діти вчилися і ходили в школи.

"Я прихильник того, щоб наші діти навчалися і ходили в школу, але обставини - поширення хвороби ... Що стосується навчального процесу. У нас не було б таких сплесків захворюваності, якби ми дотримувалися базових правил - маска, дистанція, чисті руки. У понеділок я ініціюю розмову з мерами міст, так як дуже важливо виконання протиепідемічних заходів. Ми будемо дивитися, що ми можемо зробити в школах. Те, що стосується перегляду обмежень на "червоному" рівні небезпеки, я не виключаю такої можливості. Тим більше, що умовно кажучи, такі міста як Чернівці протягом тривалого часу перебувають на цьому рівні. Ми подивимося яким чином ми зможемо це зробити ", - додав Степанов.

Важливо нагадати, що Всесвітня асоціація охорони здоров'я кілька днів тому терміново звернулася до всього міжнародного співтовариства і настійно закликала кожну країну світу готуватися до нового етапу пандемії COVID-19 і інвестувати в охорону здоров'я. Крім того, глава ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус також звернув увагу на те, що нинішня епідемія - не остання.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні станом на 12 вересня кількість хворих на коронавірус зросла майже до 152 тисяч. За останню добу в країні діагностували 3103 нових випадки захворювання COVID-19.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?