ЦПК та Transparency International Україна подали до суду на Порошенка: відома причина
Категорія
Україна
Дата публікації

ЦПК та Transparency International Україна подали до суду на Порошенка: відома причина

ЦПК та Transparency International Україна подали до суду на Порошенка: відома причина
Джерело:  online.ua

"Центр протидії корупції", Transparency International Україна та "Автомайдан" подали до суду на президента Петра Порошенка через порушення закону та призначення на посаду аудитора Національного антикорупційного бюро Павла Жебрівського.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ЦПК.

Активісти заявили, що Жебрівського необхідно негайно позбавити посади аудитора НАБУ шляхом скасування указу українського глави, підкресливши, що в екс-голови Донецької військово-цивільної обласної адміністрації немає досвіду роботи в правоохоронних чи судових органах за кордоном або в міжнародних організаціях, як того вимагає закон. Сам Жебрівський раніше підтвердив цю інформацію журналістам.

"Незаконне призначення на посаду аудитора НАБУ Жебрівського ставить під сумнів весь результат аудиту. Повноваження такого аудитора можна легко оскаржити в суді, а разом із цим – і весь висновок аудиту. Аудит НАБУ не може стати інструментом розправи з уже ненависним для багатьох політиків антикорупційним органом", – додав голова правління "Центру протидії корупції" Віталій Шабунін.

Окрім того, в Transparency International підкреслили, що Петро Порошенко не скористався можливістю призначити за своєю квотою в комісію авторитетного міжнародного фахівця з досвідом проведення аудиту правоохоронного органу.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше президент Петро Порошенко включив екс-голову Донецької військово-цивільної обласної адміністрації Павла Жебрівського до складу комісії з аудиту НАБУ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?