ЦРУ публічно пригрозило Кремлю через "гаванський синдром"
Категорія
Світ
Дата публікації

ЦРУ публічно пригрозило Кремлю через "гаванський синдром"

ЦРУ публічно пригрозило Кремлю через "гаванський синдром"
Джерело:  online.ua

Керівництво Центрального розвідувального управління публічно пригрозило російським спецслужбам та офіційній Москві - ця заява стосувалася ймовірної причетності команди очільника Кремля Володимира Путіна до "гаванського синдрому".

Джерело: The Washington Post

ЦРУ підозрює Москву у причетності до "гавайського синдрому"

Що важливо розуміти, нещодавно директор ЦРУ Вільям Бернс відвідав Росію - у Москві проводив переговори з керівництвом ФСБ та зовнішньої розвідки. Під час зустрічі з представниками влади РФ він звернув увагу на те, що дії, пов'язані з проявами "гаванського синдрому", виходять за рамки прийнятної поведінки "професійної розвідки".

Окрім того, Бернс публічно визнав, що після 4 років розслідувань офіційний Вашингтон досі не може встановити причини незвичайних інцидентів. Проте американським журналістам вдалося дізнатися, що розвідка Штатів має серйозні підозри у причетності до цього команди очільника Кремля Володимира Путіна.

Що цікаво, поки керівництво ЦРУ не хоче коментувати попередження Бернса. Посольство РФ у Вашингтоні також відмовляється від коментарів.

Що важливо знати про "гаванський синдром"

"Гаванський синдром" - це своєрідне захворювання, яке може спровокувати мігрень, нудоту, провали у пам'яті та запаморочення. Вперше про нього стало відомо 5 років тому на Кубі. Саме тоді чимало співробітників посольства Штатів у Гавані поскаржилися на однакові симптоми.

За попередніми даними, ця хвороба, ймовірно, викликана спрямованою імпульсною радіочастотною енергією. Схожі випадки фіксували у Росії, Китаї, Австрії. Окрім того, наголошується, що у Штатах атаки зазнали працівники Ради національної безпеки колишнього президента США Дональда Трампа.

Читайте також:

  • Хоче створити ще одну біду — в Кремлі пригрозили Україні наслідками

  • В Міністерстві внутрішніх справ розкрили ще один підступний план Путіна щодо України: що важливо знати

  • У бюджет-2022 мають закласти кошти на будівництво кордону – глава МВС

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?