Цукерберг у Європарламенті розповів про дезінформацію, Росію та витік даних
Категорія
Світ
Дата публікації

Цукерберг у Європарламенті розповів про дезінформацію, Росію та витік даних

Цукерберг у Європарламенті розповів про дезінформацію, Росію та витік даних
Джерело:  Meduza

22 травня засновник соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг виступив у Європейському парламенті і відповів на запитання щодо скандалу довкола витоку особистих даних користувачів.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виданням "Медуза".

Дана зустріч була значно коротшою за ту, яка відбулась з сенаторами Сполучених Штатів, і тривала близько 75 хвилин. На більшість питань він не встиг дати відповідь, але пообіцяв зробити це в письмовому вигляді.

Спочатку Цукерберг виголосив вступне слово, потім депутати задали по кілька запитань. Парламентарів цікавила відповідність Facebook новими правилами захисту даних і чи може боротьба з фейковий новинами нашкодити свободі слова. Потім засновник соцмережі за 25 хвилин намагався відповісти на питання, що здалися йому найважливішими.

Цукерберг зазначив, що Facebook зробив висновки після президентської кампанії в США в 2016 році і вдосконалив власну роботу. Наразі соціальна мережа краще підготовлена до ідентифікації та видалення дезінформації по всьому світі під час виборів.

"Ми були занадто повільними, щоб визначити російське втручання через Facebook на президентських виборах в США в той час", - зізнався він.

Цукерберг додав, що зараз Facebook перевіряє кожен додаток, який збирає інформацію користувачів. Це дозволить виключити можливість витоку даних і їх використання у політичних цілях.

"Ми в два рази збільшили кількість співробітників, які працюють над питаннями безпеки. Всі наші зусилля позначаться на нашому прибутку, але безпека людей завжди буде для нас важливішою за максимізацію прибутку", - зазначив засновник Facebook.

"Ми не в достатній мірі усвідомлювали нашу відповідальність. Це була помилка, і я за це вибачаюсь", - заявив він.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Facebook хоче ввести плату за доступ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?