Цунамі ненависті: в ООН попередили про приховану загрозу COVID-19
Категорія
Світ
Дата публікації

Цунамі ненависті: в ООН попередили про приховану загрозу COVID-19

Цунамі ненависті: в ООН попередили про приховану загрозу COVID-19
Джерело:  online.ua

Пандемія коронавірусу COVID-19 спровокувала катастрофічне зростання ксенофобії та ненависті поміж людьми, стверджують в Організації Об'єднаних Націй. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Associated Press.

За словами генерального секретаря структури Антоніу Гутерреша, перш за все ненависть хлинула старими й відомими напрямками — антисемітизмом та проти мусульман.

"На вулицях та в інтернеті — зростання настроїв проти іноземців, поширюються антисемітські теорії змов, сталися напади проти мусульман, пов'язані з COVID-19", - пояснив він.

Гутерреш зауважив, люди створили "цунамі ненависті та ксенофобії" у спробі знайти козла відпущення. Останніми частково стали мігранти й біженці — їх неодноразово звинувачували у поширенні коронавірусу, позбавляли прав на отримання медичної допомоги.

Водночас в ООН звернули увагу на появу думки про уразливість людей третього віку проти COVID-19, що говорить нібито про них як про "витратний матеріал". Журналісти, медики, представники гуманітарної сфери та правозахисники стають жертвами цькування лише за свою роботу.

Гутерреш вважає, що екстремістські групи наразі намагаються завоювати популярність у дезорієнтованих та заляканих людей. На тлі зростання ненависті адміністрації соціальних мереж та медіа необхідно приборкати "расистську, мізогінну та іншу шкідливу інформацію".

Нагадаємо, станом на 8 травня у світі підтвердили вже понад 3,8 мільйона випадків нового коронавірусу.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Сполучених Штатах фармацевти компанії Pfizer та німецької біотехнологічної фірми BioNTech оголосили про початок випробування експериментальної вакцини проти нового коронавірусу на людях. За офіційними даними організацій, учасниками дослідження стали здорові люди, вік яких коливається від 18 до 55 років. Деталі — за посиланням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?