ЦВК прийняла остаточне рішення щодо місцевих виборів в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

ЦВК прийняла остаточне рішення щодо місцевих виборів в Україні

ЦВК прийняла остаточне рішення щодо місцевих виборів в Україні
Джерело:  online.ua

Центральна виборча комісія затвердила форми протоколів територіальних виборчих комісій на місцеві вибори 2020 в Україні. Зокрема, члени комісії затвердили порядок виготовлення, передачі і вимоги до протоколів територіальних і дільничних виборчих комісій про підсумки голосування і результати виборів. Відповідне рішення було прийнято напередодні, 4 жовтня, під час засідання ЦВК, повідомляє ONLINE.UA.

"Порядок регулює питання виготовлення та вимоги до протоколів дільничних виборчих комісій про підрахунок голосів виборців на виборчих дільницях з відповідних місцевих виборів, протоколів територіальних виборчих комісій про підсумки голосування в межах відповідного виборчого округу (його частини), протоколів ТВК про результати виборів (голосування) з відповідних місцевих виборів та їх передачі відповідним виборчим комісіям", - йдеться в повідомленні ЦВК.

Крім того, в зв'язку з надходженням подань про зміну складу тервиборчкомів ЦВК внесла зміни до складу низки територіальних виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів.

Нагадаємо, місцеві вибори в Україні відбудуться 25 жовтня 2020 року. Підрахунок голосів закінчиться до 29 жовтня. До 6 листопада ЦВК оголосить результати виборів. Якщо жоден кандидат на посаду мера великого міста не набере 50% виборчих голосів, то другий тур голосування відбудеться 15 листопада.

У зв'язку з епідситуацією в Україні ЦВК розробила звід правил для проведення місцевих виборів. Перш за все рекомендації стосуються використання масок, рукавичок і дезінфікуючих засобів. Члени виборчих комісій мають:

  • вимірювати температуру людям;

  • контролювати час перебування виборців у приміщенні;

  • запобігати скупченню людей, навіть біля входу в будівлю;

  • користуватися захисними екранами або окулярами;

  • дезінфікувати дверні ручки, поручні, столи тощо;

  • робити вологе прибирання кожні 4 години;

  • контролювати дистанцію в 1,5 метра між людьми, нанести відповідну розмітку на підлогу;

  • надавати рукавички і антисептик на вході;

  • надавати окрему кабінку для людей з ознаками ГРВІ або підвищеною температурою;

  • надавати особам на самоізоляції окрему урну для голосування.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, український глава Володимир Зеленський скасував обов'язкову подачу довідки про судимість для кандидатів в депутати. Відповідний закон № 3995 президент підписав 18 вересня. Раніше довідка про несудимість для кандидатів в депутати на місцевих виборах була обов'язковою - вона була присутня в переліку документів, які зобов'язані були подати деякі кандидати для реєстрації у виборах. Таким чином президент вирішив зробити рівними умови для всіх кандидатів на місцевих виборах - тепер підтвердження і відомості про несудимість вони будуть вказувати тільки в автобіографії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?