Ця війна може торкнутися всю Європу: головнокомандувач армії Литви назвав найгірший сценарій на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Ця війна може торкнутися всю Європу: головнокомандувач армії Литви назвав найгірший сценарій на Донбасі

Ця війна може торкнутися всю Європу: головнокомандувач армії Литви назвав найгірший сценарій на Донбасі
Джерело:  online.ua

В Україні зараз йде війна, яку потрібно припинити. Якщо Росія зважиться на відкрите вторгнення в Україну, то це торкнеться всієї Європи і стане найгіршим сценарієм з небезпечними наслідками.

Про це заявив головнокомандувач армії Литви Йонас Вітаутас Жукас під час українсько-литовського марафону "Разом до перемоги", який транслювався українськими телеканалами, передає ONLINE.UA.

"Це війна. Там є багато загиблих людей. І це дійсно військові дії. Це такий сценарій. Пам'ятаємо, коли увійшла армія Росії, вони говорили, що це не вони, і це якісь невідомі люди зайшли. А зараз ми бачимо, що це війна. І дай Бог, щоб справді не почалася справжня війна", - відповів головнокомандувач литовської армії на питання про реальну ситуацію, яка сьогодні відбувається в Україні.

Відповідаючи на питання про наслідки вторгнення Росії в Україну, Йонас Вітаутас Жукас підкреслив, що це буде найгіршим сценарієм, який торкнеться всієї Європи. Тому важливо для всіх запобігти початку масштабної війни, так як дороги назад немає і треба боротися за те, щоб цього не сталося.

"Кошмар (військовий конфлікт - ред.) можна завершити ... ми повинні прийняти якісь плани. І головне - це потрібно не стріляти в людей. І ці люди повинні забрати своє військо з України. Україна точно не буде змінювати свою орієнтацію" , - підсумував головнокомандувач армії Литви.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше міністр оборони Норвегії Франк Бакке-Йенсен заявив, що агресивна поведінка Російської Федерації в світі ставить під загрозу міжнародну безпеку і стабільність, що робить можливим виникнення нової війни в Європі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?