Тука зробив гучну заяву щодо війни на Донбасі
Категорія
Події
Дата публікації

Тука зробив гучну заяву щодо війни на Донбасі

Тука зробив гучну заяву щодо війни на Донбасі
Джерело:  online.ua

Україна може повернути окуповані території Донбасу вже в 2017 році - таку заяву зробив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб  Георгій Тука.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на колонку Туки для "Нового часу".


При цьому, за словами Туки, на сьогоднішній день Росія готова віддати Донбас тільки на своїх умовах.


"Однак, упевнений, Україні вдасться перейняти ініціативу і реалізувати свій сценарій повернення окупованих територій. Дуже сподіваюся, що це відбудеться вже в наступному році, максимум - до середини 2018 року", - пише Тука.


Читайте також:  Гра на зниження: Путін вирішив хитати України по-новому


При цьому, на його думку, в даний час для України критично важливо зберегти підтримку Європи та США; також Тука вважає, що є маса фактів, що підтверджують готовність Кремля "здати" Донбас.


На його думку, Росія не бачить ці території в своєму складі.


"На Донбасі відбувається повальне мародерство, знищення підприємств. Вони фактично прирікають регіон на економічне вимирання. У Криму такого не спостерігається. Російська влада, навпаки, змушує великі приватні компанії інвестувати в кримські бізнес-проекти та інфраструктурні об'єкти. І в цьому принципова різниця", - пише Тука.


"Я оптиміст. Дуже сподіваюся і хочу вірити в те, що у нас, нарешті, настане мир; що ми повернемо і Донбас, і Крим. При цьому, на мій погляд, потрібно сконцентруватися на таких аспектах: боротьба з внутрішнім популізмом, ефективна боротьба з корупцією, військове вирішення конфлікту. Причому саме в такій послідовності ", - додав заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб.


Як повідомляв ONLINE.UA,  політичний експерт Євген Магда вважає, що конфлікт на Донбасі навряд чи буде врегульовано у 2017 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?