Турчинов оцінив терміни звільнення Донбасу і силу української армії
Категорія
Події
Дата публікації

Турчинов оцінив терміни звільнення Донбасу і силу української армії

Турчинов оцінив терміни звільнення Донбасу і силу української армії
Джерело:  censor.net.ua

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов вважає, що в разі проведення військової операції на Донбасі Україна протягом місяця зможе звільнити свою територію.
Про це Турчинов розповів в інтерв'ю виданню Цензор.Нет, повідомляє ONLINE.UA.

Читайте також: Укра їні загрожує втрата найважливішого міста: з'явився прогноз
"Останні події на фронті - бої на Світлодарській дузі і в районі Авдіївки - чітко показали, що наша армія значно сильніше цих гібридних російських військ. При сьогоднішній розстановці сил нам досить місяця, щоб повністю очистити територію Донбасу. Але є одне питання: в разі початку такої визвольної операції, скільки своїх дивізій виставить проти нас Росія? У цьому головна проблема", - вважає Турчинов.
"Коли розраховуєш сили і засоби для проведення наступальних операцій, потрібно чітко розуміти, скільки сил і засобів у твого ворога. Ми постійно відстежуємо їх дії: щоденне завезення техніки, зброї, найманців і контрактників. Але у всіх цих, що на окупованому Донбасі, численних добре озброєних підрозділів головне завдання - в разі нашого наступу протриматися кілька діб до підходу основних сил російської армії", - зазначив секретар РНБО.
За словами Турчинова, Україна приречена на перемогу проти російської агресії.
"Ми приречені на перемогу. На жаль, це не буде бліцкриг. Потрібно це розуміти. І ще. Сильна армія неможлива без сильної економіки. Тому сьогодні один із пріоритетів - нарощування нашого економічного потенціалу, який безпосередньо пов'язаний з оборонним потенціалом. Сильна економіка України, а також пов'язане з цим поліпшення стандартів життя українців, - це найважливіші фактори, необхідні для звільнення окупованих територій як Донбасу, так і Криму", - додав Турчинов.
Як повідомляв ONLINE.UA, секретар СНБО Олександр Турчинов зізнався, що якби в лютому 2014 роки йому вдалося зловити тодішнього президента Віктора Януковича, він би змусив його піти у відставку, а потім відправив би до Лук'янівського СІЗО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?