Турчинов зробив цікаву пропозицію по даті святкування Різдва
Категорія
Культура
Дата публікації

Турчинов зробив цікаву пропозицію по даті святкування Різдва

Турчинов зробив цікаву пропозицію по даті святкування Різдва
Джерело:  online.ua

Секретар РНБО Олександр Турчинов запропонував святкувати Різдво з усім цивілізованим світом 25 жовтня.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його Facebook.
"Називати цей святковий день "католицьким" - зовсім некоректно. По-перше, розкол на католиків та православних відбувся більш ніж через п'ятсот років до 1054 року. По-друге, сьогодні в цей день святкують Різдво не лише католицькі і протестантські церкви, але й багато православних церков по всьому світу. Весь цивілізований світ святкує Різдво за Григоріанським календарем, по якому ми живемо. Юліанський календар, який має невідповідність більш ніж 14 діб між астрономічним і календарним часом зимового сонцестояння, вже "трошки", на якихось 2000 років, застарів", - написав Турчинов.


Читайте також: Обама видав останнє президентське вітання з Різдвом: з'явилося відео


"Не думаю, що нам треба чекати, доки Верховна Рада визначиться з тим, щоб офіційно зробити сьогоднішній день святковим, а вже починати святкувати Різдво разом з усіма цивілізованими країнами, які поважають закон, відповідальність і розум. Святкуємо Різдво сьогодні, 25 грудня, разом з усією Європою, разом з усім світом!", - додав він.

Як повідомляв ONLINE.UA раніше  українська співачка Джамала також привітала усіх з Новим роком та Різдвом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?