Турчинов зробив заяву щодо нової хвилі мобілізації
Категорія
Політика
Дата публікації

Турчинов зробив заяву щодо нової хвилі мобілізації

Турчинов зробив заяву щодо нової хвилі мобілізації
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що проведення нової хвилі мобілізації залежить від ситуації на фронті, і в разі загострення бойових дій її проведення буде необхідне.

Читайте також: Названо нове сумне число бійців, загиблих за час АТО


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю політика "Інтерфакс-Україна".
"Якщо відбудеться загострення і нам треба буде значно наростити чисельність Збройних сил, звичайно, ми не зможемо обійтися без мобілізації, - заявив Турчинов. - Що дуже важливо, ми фактично побудували професійну добровольчу армію. В основі цієї армії - професіонал-контрактник. А добровольча вона тому, що контракт підписують всі тільки добровільно. Це не мобілізація, коли хочеш - не хочеш, треба йти і захищати свою країну".
Однак секретар РНБО підкреслив, що в найближчій перспективі Україна не може відмовитися від призову. "Призовники-строковики у нас не воюють в зоні проведення антитерористичної операції, це для нас принципово. Але в умовах постійної військової загрози нам необхідний потужний підготовлений резерв. Особливо резерв першої черги", - сказав він.
"У найближчій перспективі від призову і строкової служби ми не відмовимося. Навіть якщо Збройні сили будуть повністю укомплектовані контрактниками, ми все одно будемо готувати резервістів, - зазначив Турчинов. - Створення потужного підготовленого резерву Збройних сил - це для нас необхідність і умова виживання. Це рішення чітко зафіксовано в прийнятій РНБО Стратегії національної безпеки".
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше волонтер Серж Марко навів дані опитування, згідно з якими багато українців вважають за доцільне проведення сьомої хвилі мобілізації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?