Туреччина Ердогана і Росія Путіна йдуть в одному напрямку - американський політолог
Категорія
Світ
Дата публікації

Туреччина Ердогана і Росія Путіна йдуть в одному напрямку - американський політолог

Туреччина Ердогана і Росія Путіна йдуть в одному напрямку - американський політолог
Джерело:  online.ua

Президент Туреччини Реджеп Єрдоган і російський лідер Володимир Путін є дзеркальним відображенням один одного, а очолювані ними країни рухаються в одному напрямку.

Таку думку в інтерв'ю ONLINE.UA висловив Раміс Юнус, американський політолог та експерт по країнах Близького Сходу.

"Про відносини з Росією потрібно говорити окремо, тому що це більше схоже на мильну оперу - від любові до ненависті і навпаки по кілька разів. Взаємини з Росією, а точніше відносини між Путіним і Ердоганом полягають в тому, що, на мій погляд, ці політики є дзеркальним відображенням один одного. Різниця між ними є, і як сказав один мій знайомий, вона полягає в тому, що Ердоган пішов шляхом побудови конституційно виборного султанізму, а Путін - шляхом конституційно виборного самодержавства", - сказав політолог.

Читайте також: Путін надіслав Ердогану вітання з перемогою на референдумі

За словами Юнуса, і для побудови авторитарного режиму правління і Путін, і Ердоган використовують однакові методи.

"Незважаючи на різний історичний досвід в ХХ столітті, після довгих блукань і пошуку адекватної форми правління Туреччина і Росія прийшли приблизно до однакового результату. І Путін, і Ердоган використовують однакові популістсько-націоналістичні гасла, шельмують опонентів і експлуатують суспільну істерію для побудови бази свого авторитаризму. Думаю, Путін і Ердоган ще не раз посваряться і помиряться і на жаль, як розмінну монету Анкара і Москва будуть використовувати Нагорний Карабах і Крим", - вважає він.

Більше читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: У Туреччині очевидний розкол суспільства, а Анкара використовує Крим і Нагірний Карабах в своїх цілях - експерт.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?