Туреччина готова евакуювати поранених з Маріуполя кораблями — Зеленський
Категорія
Україна
Дата публікації

Туреччина готова евакуювати поранених з Маріуполя кораблями — Зеленський

Туреччина готова евакуювати поранених з Маріуполя кораблями — Зеленський
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський дав інтерв'ю турецькому ЗМІ і розповів, що наразі ведуться перемовини з Туреччиною, щоб та змогла евакуювати поранених людей із Маріуполя з дозволу Росії.

Джерело: Habertürk

Туреччина є одною з посередниць на перговорах по Маріуполю

Туреччина одна із посередників. Сьогодні ми говоримо про те, щоб вивезти із Маріуполя поранених людей. Поки що рано сказати про результат цієї операції. Вона відкрита.

Тут є посередницька місія Туреччини. Тому що ми плануємо це робити на кораблях Туреччини, - сказав президент.

Зеленський відзначив, що як президент повинен вести діалог із Росією навіть після побаченого у Бучі, хоча він не має великого бажання, бо розуміє із ким має справу.

Саме тому інші країни, зокрема Туреччина, будуть посередниками.

Нагадаємо, що раніше стало відомо, що Франція, спільно з Туреччиною та Грецією хоче організувати евакуацію жителів Маріуполя.

Про це президент Франції Еммануель Макрон хотів домовитися з Путіним. Проте той поставив умову: здача міста. У Єлисейському палаці повідомили, що домовитись на даному етапі не вдалося.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?