Туреччина миттєво відреагувала на новий конфлікт навколо Нагірного Карабаху
Категорія
Політика
Дата публікації

Туреччина миттєво відреагувала на новий конфлікт навколо Нагірного Карабаху

Туреччина миттєво відреагувала на новий конфлікт навколо Нагірного Карабаху
Джерело:  online.ua

Новий гучний конфлікт навколо Нагірного Карабаху привернув увагу багатьох міжнародних гравців. Йдеться про те, що 25 листопада Верхня палата парламенту Франції проголосувала за резолюцію щодо визнання Карабаху, яка пропонує уряду "визнати Нагірно-Карабахську Республіку і перетворити це визнання в інструмент переговорів з метою встановлення міцного миру". Це неочікуване рішення неабияк розлютило команду президента Азербайджану Ільхама Алієва, яка назвала його "провокаційним". До звинувачення миттєво приєдналися й підлеглі турецького лідера Реджепа Таїпа Ердогана. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на турецьке агентство Anadolu.

Турецькі дипломати назвали комічним заклик Сенату Франції до виведення азербайджанських військ з Нагірного Карабаху, який міститься у резолюції щодо визнання регіону. Це зазначається в заяві МЗС країни. Команда Ердогана не приховує, що вважає рішення французьких парламентарів "черговим показником ігнорування елементарних норм міжнародного права і принципів справедливості на догоду внутрішньополітичним інтересам".

"Твердження, що містяться в документі на адресу Туреччини, також позбавлені будь-якого сенсу. Рішення Сенату Франції розкриває справжні причини, за якими країни-співголови Мінської групи ОБСЄ до сьогодні навіть не намагалися врегулювати нагірно-карабахський конфлікт", — наголосили представники МЗС Туреччини.

Окрім того, у Реджепа Таїпа Ердогана звернули увагу міжнародної спільноти на те, що рішення французької влади не має жодного обгрунтування і є далеким від здорового глузду.

"Туреччина сподівається, що Париж нарешті винесе правильні уроки з 30-річного конфлікту, і зможе сприяти забезпеченню стабільності на Південному Кавказі. Для цього достатньо враховувати реалії сьогоднішнього дня і не відходити від букви міжнародного права", — наголосила офіційна Анкара.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, як влада Азербайджану відреагувала на неочікуване рішення офіційного Парижу щодо Нагірного Карабаху.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?