Туреччина не має наміру розривати зв’язки з РФ через спільні стратегічні відносини
Категорія
Світ
Дата публікації

Туреччина не має наміру розривати зв’язки з РФ через спільні стратегічні відносини

Туреччина не має наміру розривати зв’язки з РФ через спільні стратегічні відносини
Джерело:  online.ua

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що Туреччину та Російську Федерацію пов’язують стратегічні відносини.

Джерело: Hurriyet

Туреччина не буде розривати відносини з РФ

Щодо війни Росії в Україні Ердоган сказав, що Туреччина проводить політику балансу.

Ми проводимо політику балансу як щодо Росії, так і України. І в цій політиці балансу я не маю наміру розривати зв’язки ні з паном Путіним, ні з Зеленським. Я продовжую . Я відправив до них свого спеціального представника. Ми будемо продовжувати це робити.

Реджеп Таїп Ердоган і Володимир Путін (фото — kremlin.ru)

За словами Ердогана, зокрема, 50% газу, який імпортує Туреччина, є російським і країна не планує відмовлятися від нього.

Звичайно, з одного боку, у нас різні зв’язки з обома сторонами. Сьогодні у нас з Росією співпраця у атомній енергетиці. Для нас це дуже, дуже серйозний ресурс. З іншого боку, у нас є кроки щодо України. Знову ж таки з Росією ми постачаємо 50 % природного газу, який зараз використовуємо. Для нас це стратегічно важливі відносини. І ми не можемо розірвати ці стосунки. Ми маємо багато партнерських відносин з Україною в галузі продуктів харчування. Продовжуємо їх таким же чином, - сказав Ердоган.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?