Туреччина офіційно підтвердила підтримку Азербайджану на полі бою
Категорія
Світ
Дата публікації

Туреччина офіційно підтвердила підтримку Азербайджану на полі бою

Туреччина офіційно підтвердила підтримку Азербайджану на полі бою
Джерело:  online.ua

На тлі третього дня боїв за Нагірний Карабах турецька влада виступила з прямою заявою про підтримку Азербайджану. Офіційна Анкара стверджує, що всіляко готова відстоювати територіальну цілісність країни-партнера. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Міністерство закордонних справ Туреччини.

За словами міністра Мевлюта Чавушоглу, йдеться не виключно дипломатичну співпрацю.

"Ми стоїмо поруч з Азербайджаном на полі бою і за дипломатичним столом. Вірменія повинна піти з азербайджанських земель. Без цього проблема не буде вирішена", - наголосив посадовець.

Також Чавушоглу виступив із закликом щодо обох сторін — Баку та Єревана.

"Особливо ОБСЄ чи інші міжнародні організації не повинні зрівнювати Азербайджан з Вірменією... Вони порівнюють Азербайджан, чиї землі окуповані, з окупантом Вірменією. Це несправедлива позиція", - стверджує турецький міністр.

Нагадаємо, вірменська сторона напередодні звинуватила Анкару в реальній військовій допомозі Азербайджану, нібито командування спрямувало до країни-партнера тисячі бойовиків з північної Сирії, військову техніку та власних інструкторів.

Загострення в Нагірному Карабасі почалося у неділю, 27 вересня. Міжнародна спільнота закликала сторони припинити кровопролиття, Баку та Єреван звинувачують у поновленні протистояння один одного.

Як повідомляв ONLINE.UA, канцлерка ФРН Ангела Меркель вирішила, що буде діяти рішуче, тому зразу ж провела термінові телефонні перемовини з прем’єром Вірменії Ніколом Пашиняном і президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим. Вона під час бесіди наполегливо закликала Вірменію та Азербайджан до деескалації ситуації у Нагірному Карабаху.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?