Туреччина остаточно прийняла рішення про відправку військ у Лівію
Категорія
Світ
Дата публікації

Туреччина остаточно прийняла рішення про відправку військ у Лівію

Туреччина остаточно прийняла рішення про відправку військ у Лівію
Джерело:  online.ua

Турецький парламент підтримав документ, за яким уряд отримує можливість відправити збройні сили на тьериторію Лівії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC.

За наявними даними, резолюцію у вівторок, 2 січня, підтримали 325 депутатів. Ще 184 виступили проти.

Туреччина підтримує у громадянській війні лівійський уряд, який також визнала Організація Об'єднаних Націй. Він розташований у місцевій столиці Тріполі.

У 2018 році війна спалахнула з новою силою - генерал Халіфа Хафтар почав наступ на місто, щоб повалити уряд та створити власний. На боці колишнього поплічники Муаммара Каддафі стоять окремі європейські країни, Єгипет, Йорданія, Об'єднані Арабські Емірати, а також російські найманці з "ПВК Вагнера".

Єгипетська влада вже відреагувала на рішення Анкари заявою про те, як погано турецька інтервенція вплине на ситуацію у Середиземному регіоні. Втім, Туреччина прямо стверджує, що внутрішнє лівійське протистояння може мати інтерес для країни.

Як повідомляв ONLINE.UA, вперше про відправку військ до Лівії заявив турецький державний лідер Реджеп Таїп Ердоган напередодні Нового року. Він пояснив ініціативу офіційним зверненням від Уряду національної згоди.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?