Туреччина скоро отримає те, про що давно мріяла Україна
Категорія
Світ
Дата публікації

Туреччина скоро отримає те, про що давно мріяла Україна

Туреччина скоро отримає те, про що давно мріяла Україна
Джерело:  online.ua

Європейська комісія згодна надати громадянам Туреччини право на безвізовий режим, що є частиною угоди між ЄС і Анкарою про прийом повернутих з Греції нелегальних мігрантів.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на російську службу BBC.


Повідомляється, що Єврокомісія вже в середу, 4 травня 2016 року, запропонує введення безвізового режиму з Туреччиною, однак це нібито буде зроблено з "великим небажанням".


Пропозиція введення безвізового режиму буде схвалена, а Туреччина продовжить виконувати угоду по мігрантам.


Зазвичай ЄС вимагає від країни, яка претендує на безвізовий в'їзд до Європи для своїх громадян, дотримання принципів свободи слова, забезпечення незалежності судів і змін в антитерористичному законодавстві з тим, щоб ефективно захищати права меншин.


Але, як повідомляється, на даний момент Туреччина цим вимогам навряд чи відповідає. Анкара регулярно пригнічує опозицію, застосовуючи швидше автократичні, ніж демократичні методи.


Нагадаємо, в  угоді, укладеній між ЄС і Туреччиною, йдеться, що Анкара повинна до 4 травня виконати 72 умови для того, щоб візи були скасовані до кінця червня. За словами дипломатів, Туреччина виконала лише половину з цих умов.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?