Туреччина заблокувала доступ до "Вікіпедії"
Категорія
Світ
Дата публікації

Туреччина заблокувала доступ до "Вікіпедії"

Туреччина заблокувала доступ до "Вікіпедії"
Джерело:  BBC

У Туреччині за наказом влади заблокували доступ до онлайн-енциклопедії Wikipedia; сайт не працює з 8 ранку за місцевим часом.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

Як повідомила моніторингова група Turkey Blocks grouр, у Стамбулі користувачі не могли отримати доступ до будь-яких сторінок онлайн-енциклопедії  без використання так званої віртуальної приватної мережі (VPN).

"Доступ відсутній відповідно інтернет-фільтрам, які використовуються для цензурування контенту у країні", - повідомили виданню Reuters в Turkey Blocks grouр.

Читайте також: У Туреччині відкопали труну з рештками російського генерала: опубліковані фото

Як пише ВВС, намагаючись зайти на сайт, користувачі отримували повідомлення про помилку "Час очікування підключення вичерпано".

Також відомо, що до сайту Wikipedia було застосовано адміністративний захід після "технічного аналізу та юридичного розгляду на підставі закону №5651". Про це йдеться у заяві управління інформаційних та комунікаційних технологій Туреччини, але причини, з яких застосовано адмінзаходи, не вказано.

Як повідомляв ONLINE.UA, у мережі з'явилося повідомлення про знахідку прихованого темного режиму інтерфейсу відео сервісу YouTube.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?