Туреччина збила новий літак в Сирії - що відомо
Категорія
Світ
Дата публікації

Туреччина збила новий літак в Сирії - що відомо

Туреччина збила новий літак в Сирії - що відомо
Джерело:  online.ua

Військовий літак режиму Башара Асада L-39 збили у повітрі над сирійською провінцією Ідліб. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на міністерство оборони Туреччини й сирійські медіа.

За даними Анкари, інцидент стався у вівторок, 3 березня.

"Під час операції "Весняний щит" був збитий літак типу L-39, який належав силами сирійського режиму", - зазначило міноборони в Twitter.

Згідно з відомостями сирійських ЗМІ, літак був уражений під час повітряної конфронтації з турецьким винищувачем F-16.

Нагадаємо, вже тривалий час продовжуються жорсткі бої на півночі Сирії між турецькими силами та армією Асада. Також до них причетні так звана сирійська опозиція (проксі Туреччини), а також окремі російський та іранський військові контингенти.

На 5 березня в Москві плануються переговори турецького та російського лідерів — Реджепа Ердогана та Володимира Путіна. Сторони обговорять можливе припинення вогню.

Як повідомляв ONLINE.UA, Реджеп Ердоган напередодні оголосив, що Туреччина не схилятиметься на користь російської сторони під час переговорів. Він назвав головну мету Анкари — врегулювання кризи на території сусідньої Сирії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?