Туреччина згодна на міжнародну групу з деокупації Криму - Джемілєв
Категорія
Політика
Дата публікації

Туреччина згодна на міжнародну групу з деокупації Криму - Джемілєв

Туреччина згодна на міжнародну групу з деокупації Криму - Джемілєв

У Страсбурзі відбулася зустріч уповноваженого президента України у справах кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва з міністром закордонних справ Туреччини Мевлютом Чавушоглу, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу політика.
"У ході зустрічі було обговорено пропозицію про створення спеціального міжнародного формату співпраці, який дозволить щільно працювати над питаннями деокупації Криму. З нашого боку пропонується створити міжнародну групу, до якої увійдуть країни-учасники Будапештського меморандуму 1994 року і Туреччина, як одна з впливових чорноморських країн. Така ідея вже обговорювалася з президентом України і з міністром закордонних справ України, і була підтримана ними", - йдеться в повідомленні.
Повідомляється, що турецький міністр підтримав подібну ініціативу. Детально це питання обговорять у лютому під час візиту глави МЗС України до Анкари.
Раніше президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив, що війська РФ в Україні ніхто не запрошував.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?