Туреччина звинуватила деякі країни НАТО у спробах затягнути війну РФ проти України
Категорія
Політика
Дата публікації

Туреччина звинуватила деякі країни НАТО у спробах затягнути війну РФ проти України

Туреччина звинуватила деякі країни НАТО у спробах затягнути війну РФ проти України
Джерело:  online.ua

Очільник МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу зазначив, що окремі країни НАТО зацікавлені у продовженні війни РФ проти України, оскільки це може максимально ослабити Кремль.

Джерело:   CNN Türk

Туреччина звинувачує НАТО у затягуванні війни РФ проти України 

У НАТО є країни, які хочуть продовження війни в Україні. Вони бачать у продовженні війни ослаблення Росії. Їх мало хвилює ситуація в Україні, - наголосив Чавушоглу. 

При цьому керівник МЗС Туреччини визнав, що від переговорів України та РФ в Анталії не очікувалось якогось значного прориву, але важливо було провести зустріч сторін.

Після переговорів у Стамбулі у нас були великі надії, але коли з'явилися знімки бійні, вони відійшли від Стамбульської угоди, але обидві сторони все ще ведуть переговори, - зазначив Чавушоглу. 

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

Очільник зовнішньополітичного відомства Туреччини допустив, що Володимир Зеленський та кремлівський диктатор Володимир Путін можуть провести зустріч у будь-який час.

Зустріч двох лідерів обговорюється. Якщо зустріч Путіна і Зеленського відбудеться, то вона може бути в Стамбулі або Анталії, - наголосив Чавушоглу. 

За його словами, на зустрічах з міністрами закордонних справ РФ і України Сергієм Лавровим і Дмитром Кулебою турецька сторона отримує інформацію про цей переговорний процес і поточну ситуацію на місцях.

Якщо буде прийнято рішення евакуювати мирних жителів, забезпечивши їх безпеку, то мова йде про те, як це буде зроблено і який наш обов'язок, - зазначив Чавушоглу. 

Він наголосив, що Туреччина готова надати гарантії безпеки Україні.

Але українська сторона вимагає гарантії за прикладом ст. 5 Статуту НАТО. Проти цього виступають США, Канада і Великобританія, в тому числі і ми. Необхідно зрозуміти сам процес, в чому полягають ці гарантії, які будуть вимоги? Необхідно, щоб всі країни-гаранти прийняли умови, подальші ризики, - наголосив Чавушоглу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?