Турецькі миротворці почали розгортання в Косові на прохання НАТО
Категорія
Світ
Дата публікації

Турецькі миротворці почали розгортання в Косові на прохання НАТО

Турецькі миротворці почали розгортання в Косові на прохання НАТО
Джерело:  online.ua

Батальйон військовослужбовців Туреччини в неділю розпочав розгортання в частково визнаному Косові, куди вирушив для посилення миротворчої місії Північноатлантичного Альянсу.

Джерело: Міністерство оборони Туреччини

Турецькі миротворці почали розгортання в Косові на прохання НАТО

Батальйон командос 65-ї механізованої піхотної бригади командування (місто Люлебургаз), який був направлений в регіон після подій у Косові, розпочав своє розгортання в Косові, – йдеться в повідомленні.

Турецькі миротворці вирушили в Косово на прохання командування союзних об'єднаних сил НАТО в Неаполі як резервний підрозділ. Планується, що розгорнутий підрозділ буде переведено в казарми "Султан Мурат" 4-5 червня.

Нагадаємо, після виборів нових мерів у сербських громадах на півночі Косова спалахнули протести. Протестувальники атакували миротворців НАТО із застосуванням запалювальних пристроїв і камінням в селі Звечан. 30 італійських та угорських військових і понад 50 сербів отримали поранення.

На проміжних виборах, які серби бойкотували за вказівкою уряду в Белграді, перемогли політики албанського походження явка склала менше ніж 4%.

Як НАТО коментує ситуацію у Косово

Як повідомляє керівництво Альянсу, воно категорично засуджує насильство під час сутичок на півночі частково визнаного Косова, а також атаку на миротворців НАТО із місії KFOR.

НАТО рішуче засуджує неспровоковані напади на військовослужбовців KFOR на півночі Косова, внаслідок яких декілька з них отримали поранення. Такі напади абсолютно неприйнятні. Насильство має бути негайно припинено, – заявили у блоці.

Окрім того, представники Альянсу просять всі сторони утримуватися від дій, які можуть суттєво погіршити ситуацію, що наразі склалася.

У НАТО також запевнили, що їхні солдати зроблять усе можливе для підтримання безпечного і захищеного середовища і продовжуватимуть діяти неупереджено.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?