У 2020 році завдяки СБУ винесені сотні судових вироків за посягання на цілісність України
Категорія
Україна
Дата публікації

У 2020 році завдяки СБУ винесені сотні судових вироків за посягання на цілісність України

У 2020 році завдяки СБУ винесені сотні судових вироків за посягання на цілісність України
Джерело:  online.ua

Протягом 2020 року суди винесли 192 обвинувачувальні вироки злочинцям, яких викрила і затримала Служба безпеки України за посягання на територіальну цілісність і недоторканність нашої країни, а також за терористичну діяльність. Про такі результати роботи у напрямку захисту національної державності, в рамках якого було розпочато загалом 335 кримінальних проваджень, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу СБУ.

Представники спецслужби наголошують, що за цей період вдалося запобігти 7 терористичним актам і затримати 10 осіб, причетних до їх підготовки та здійснення. Серед іншого вдалося запобігти терактам, які планувалися біля торгового центру "Французький квартал" в Харкові, біля госпіталю в Сєвєродонецьку і на залізничній станції Рубіжне, на території ВАТ "Сєвєродонецьке об'єднання "Азот". Також СБУ брала участь в спецопераціях зі звільнення заручників в Луцьку і Києві, затримала організаторів серії вибухів в столиці і нейтралізувала вибухові пристрої.

Варто звернути увагу на те, що з метою захисту національної державності СБУ співпрацює з іноземними партнерськими спецслужбами. У взаємодії з ними був заборонений в'їзд в Україну 644 іноземцям, причетним до терористичних і екстремістських організацій. Окрім того, ще 5 іноземців видворено і 74 примусово повернуті до країн походження.

"Спільно з Міністерством закордонних справ було проведено 73 демарші представникам іноземної сторони, в тому числі за антиукраїнську діяльність, підтримку анексії або відвідування Криму. Крім того, контррозвідка СБУ протягом 2020 розпочала 304 кримінальних провадження, в тому числі за ознаками державної зради, шпигунства, диверсії і створення терористичної організації. До прикладу, у вересні 2020 котррозвідніки Служби затримали в Рівному агента ФСБ РФ, який намагався вчинити диверсію на одному з об'єктів критичної інфраструктури регіону", — йдеться в повідомленні.

Окрім того, набув чинності 101 обвинувальний вирок. Так, до 10 років позбавлення волі засуджено громадянина КНР Шу Юаньцзя за шпигунство, до 12 років - українця О.Смородінова, який співпрацював з ФСБ, до 10 років - агента ФСБ Е. Агеєва, який намагався підірвати сховище з аміаком на території ПАТ "Сєвєродонецьке об'єднання "Азот", до 8 років - трьох українців і росіянина за участь у терористичній організації.

"Викрила котррозвідка СБУ і більше 300 фактів отримання іноземного громадянства представниками органів влади та держуправління. Виявлено факти зловживання службовим становищем посадових осіб Міноборони, Нацгвардії, держпідприємств, які призвели до збитків державі на суму понад 1 млрд 72 млн грн", — наголошують в СБУ.

Як повідомляв ONLINE.UA,  у Львові Служба безпеки України заблокувала незаконну діяльність  одного із найбільших конвертаційних центрів у нашій країні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?