У 2025 році Євросоюз може розширитися ще двома країнами
Категорія
Політика
Дата публікації

У 2025 році Євросоюз може розширитися ще двома країнами

У 2025 році Євросоюз може розширитися ще двома країнами

Уже в 2025 році Сербія і Чорногорія можуть стати членами Євросоюзу.

Стратегічний документ про балканські країни представить в Брюсселі єврокомісар з питань розширення і політики добросусідства Йоханнес Хан, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

Читайте також: В Євросоюзі назвали найбідніші країни

Відзначається, що у Чорногорії і Сербії сильна політична воля до реформування і розширення суперечок з сусідами, в зв'язку з чим для Західних Балкан відкривається "історичне вікно можливостей" в спільне майбутнє з ЄС. У документі стверджується, що дані країни принесуть Союзу користь в сфері економіки, політики і безпеки.

У той же час, Єврокомісія наполягає, що даним країнам для вступу в ЄС ще потрібно провести значні реформи, щоб відповідати критеріям членства. Крім таких аспектів як зміцнення демократії та верховенства права, очікується підписання угоди між Сербією і Косово.

Документ передбачає значну підтримку трансформації Західних Балкан, щоб до 2020 року підвищити їх участь в питаннях безпеки і біженців, а також підштовхнути соціально-економічний розвиток.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше країни-члени Європейського Союзу прийняли рішення про продовження обмежувальних заходів, введених відносно Росії через агресію проти України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?