У Ахметова ініціювали суперечку з Росією через захоплення підприємства в Криму
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Ахметова ініціювали суперечку з Росією через захоплення підприємства в Криму

У Ахметова ініціювали суперечку з Росією через захоплення підприємства в Криму
Джерело:  ДПЕК

ПАТ "ДТЕК Крименерго" з групи українського олігарха Ріната Ахметова почало інвестиційний спір з РФ через щонайменше $500 млн збитків після анексії Росією Криму.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу ДТЕК.
Читайте також: ЛНР і ДНР є ідеальним середовищем для Ахметова - експерт Михайло Гончар
Суперечка ініційована в рамках Угоди між Кабміном і урядом РФ про взаємний захист інвестицій через націоналізацію інвестицій компанії на території Криму.
"У разі якщо спір не буде вирішений шляхом переговорів, "ДТЕК Крименерго" має намір передати його на розгляд в міжнародний арбітраж. Сума компенсації фактичних і потенційних збитків компанії може скласти більше $500 млн", - говориться в повідомленні.
"З моменту незаконного захоплення "ДТЕК Крименерго" ми активно займалися відновленням документів, формуванням доказової бази, розробкою юридичної стратегії. Завершивши комплексний аналіз міжнародної практики і аналогічних прецедентів, ми направили на адресу РФ офіційне повідомлення про інвестиційний спір", - заявив в.о. гендиректора ДТЕК Енерго Дмитро Сахарук.
Читайте також: В окупованому Криму взялися за заводи Ахметова
Угода між Кабінетом міністрів і урядом РФ про взаємний захист інвестицій передбачає можливість вирішення спорів шляхом переговорів, після яких сторони мають право звернутися до арбітражу", - додав він і зазначив, що для захисту своїх інтересів компанія залучила міжнародну юридичну компанію Covington and Burling LLP.
Відзначимо, що "ДТЕК Крименерго" був найбільшим постачальником електроенергії Криму і забезпечував понад 80% поставок електроенергії на території півострова.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше керівництво підприємств ДТЕК, що розташовані на окупованій бойовиками території Донбасу, втратило контроль над ними.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?