У Ахметова зробили гучне зізнання щодо вугілля з Донбасу
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Ахметова зробили гучне зізнання щодо вугілля з Донбасу

У Ахметова зробили гучне зізнання щодо вугілля з Донбасу
Джерело:  interfax.com.ua

Вугілля, яке видобувають на окупованих територіях Донбасу, за своєю якістю не підходить для продажу за кордоном.
Про це заявив Максим Тимченко, генеральний директор енергохолдингу ДТЕК, що належить Рінату Ахметову, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Интерфакс-Украина".
"Середній рівень вмісту сірки в українському антрациті – 1,7%, а у вугіллі марки "Т" – 2,6%. Необхідна для експорту норма – 0,9% і нижче. На простій мові – експорт для цих вугілля закритий", - підкреслив він.
Зазначимо, що раніше Національна комісія з регулювання енергетики і комунальних послуг затвердила нову методику визначення оптової ринкової ціни на електроенергію, в яку була включена вартість, за якою ТЕС продають електроенергію на ринок.
Читайте також: На шахти Ахметова заходить російський менеджмент - луганський активіст
Серед іншого, в ній врахована і ціна на вугілля.
За новою методикою, вартість вугілля у вугільно-теплової генерації вважається за формулою "вартість вугілля в порту Роттердам плюс вартість його доставки в Україну" (так звана формула "Роттердам+").
Як повідомляв ONLINE.UA раніше міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик заявив, що в Україні формула Роттердам+ не діє, а генпрокурор Юрій Луценко доручив перевірити, чи відповідає ця заява дійсності.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?