У Авакова готують вкрай неприємний сюрприз українцям
Категорія
Україна
Дата публікації

У Авакова готують вкрай неприємний сюрприз українцям

У Авакова готують вкрай неприємний сюрприз українцям
Джерело:  rbc.ua

В Україні хочуть підвищити штрафи за перевищення швидкості на дорогах. Водіїв хочуть карати на порушення правил дорожнього руху, як в Швейцарії або Фінляндії, де сума штрафу встановлюється в залежності від доходу. Зокрема, за перевищення швидкості більш, ніж на 50 км/год, хочуть підняти штрафи до 3400 гривень - сьогодні за таке порушення українські водії виплачують штраф у розмірі 510 гривень. Про цю ініціативу МВС повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, передає ONLINE.UA з посиланням на РБК-Україна.

За словами Геращенко, в МВС вже підготували відповідний законопроєкт щодо підвищення штрафів за перевищення швидкості на дорогах. Він також нагадав, що з 1 липня в Україні запускаються нові функції автоматичної фіксації ПДД - камери контролюватимуть проїзд перехресть на червоне світло і їзду по смузі для громадського транспорту.

"Я взагалі прихильник того, щоб у нас було як Фінляндії чи Швейцарії, де сума штрафу обчислюється відсотком від доходу. У нас деякі глави держкомпаній, наприклад, отримують по 10 мільйонів гривень. Якщо штраф буде в 2% від доходу - це вже 200 тисяч гривень за перевищення швидкості. І тоді це буде серйозно, і не буде хотітися порушувати. Це ідеальний варіант, і ми до нього поступово прийдемо", - пояснив позицію МВС Геращенко.

Заступник глави МВС уточнив, що система автофіксації перевищення швидкості на дорогах вже за місяць роботи показала позитивний результат. За його словами, в перший день роботи системи було 68 тисяч порушень зафіксовано, а 18 червня - вже 13,5 тисячі.

"Тобто динаміка йде чітко вниз, ми хочемо, щоб вона дійшла майже до нуля. Ми відіслали понад 300 тисяч листів порушників. Але ми не хочемо слати листи, ми хочемо, щоб люди не порушували. Цього року 220 камер закуповуються Мінтрансом і встановлюються на небезпечних місцях на автомагістралях ", - додав Геращенко.

За словами заступника міністра внутрішніх справ Арсена Авакова в Україні за два роки планують встановити близько 1000 камер автофіксації порушень правил дорожнього руху. Всього система розрахована на 6 000 камер, які будуть встановлені на 1200 небезпечних місць.

Нагадаємо, з 1 червня в Україні запрацювала система відеофіксації порушень правил дорожнього руху. Зараз камери фіксують лише перевищення швидкості і поки їх встановили тільки в Києві і навколо столиці. На даний момент фактом порушення вважається перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів більш як на 20 км/ч. Розмір штрафу залежатиме від того, наскільки була перевищена швидкість: 255 гривень - у разі перевищення швидкості більш ніж на 20 км/год, але не більше 50 км/год; 510 гривень - при перевищенні швидкості більш ніж на 50 км/год. У водія буде можливість заощадити 50% на штраф, якщо його оплатити протягом 10 банківських днів з моменту отримання постанови.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що з 1 липня 2020 року набирає чинності закон, який передбачає покарання за п'яне водіння. Він передбачає підвищення штрафів за водіння автомобіля в нетверезому стані, що тепер буде кваліфікуватися не як адміністративний, а як кримінальний злочин.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?