У Авакова прояснили ситуацію з перездачею водійських прав
Категорія
Політика
Дата публікації

У Авакова прояснили ситуацію з перездачею водійських прав

У Авакова прояснили ситуацію з перездачею водійських прав
Джерело:  Прес-служба МВС

У Міністерстві внутрішніх справ заявили, що в рамках імплементації європейських угод в Україні планується, що нові водійські права будуть містити мікрочип і діяти не більше 15 років.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу МВС.
"Зараз в Головному сервісному центрі МВС працюють над розробкою законопроекту щодо імплементації директиви 2006/126 / ЄС про водійські права. Важливо розуміти, що директива несе рекомендаційний характер. Напрацювання будуть проходити консультації і обговорення. Ми не вигадуємо якісь неіснуючі правила, а користуємося досвідом європейських країн. Нові впровадження спрямовані насамперед на підвищення безпеки на дорозі", - заявила заступник міністра внутрішніх справ з питань євроінтеграції Анастасія Дєєва.
Відзначається, що в другій половині 2017 року на розгляд профільного комітету Верховної Ради подадуть законопроект, згідно з яким в посвідченнях з'являться додаткові категорії, які зараз формуються. Термін їх дії складе від 5 до 15 років в залежності від категорії. Таким чином, водії категорії "В" зможуть користуватися своїм посвідченням 15 років, а ось водії категорії "С" і "D" - тільки 5.
Читайте також: Аваков прокоментував заяву красуні-зама, яка обурила водіїв
Як повідомили в МВС, після завершення терміну дії водій повинен пройти медичний огляд для перевірки психофізичної відповідності. Опрацьовується також питання щодо підтвердження практичних і теоретичних навичок водіїв, правда, це буде стосуватися виключно профільних категорій.
Керівник Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій заявив, що при цьому водії, які на момент набрання чинності нових правил будуть мати посвідчення з терміном дії 30, 50 років і безстрокові, зможуть і далі користуватися своїми посвідченнями згідно із зазначеними в них термінами.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в мережі обурилися рішенням МВС зменшити термін дії водійських прав до 5-15 років.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?