У Багдаді посольство США обстріляли ракетами "Катюша" – з'явилося відео
Категорія
Світ
Дата публікації

У Багдаді посольство США обстріляли ракетами "Катюша" – з'явилося відео

У Багдаді посольство США обстріляли ракетами "Катюша" – з'явилося відео
Джерело:  online.ua

На міжнародній арені спалахнув новий гучний скандал після того, як стало офіційно відомо, що ввечері 20 грудня у Багдаді ракетами "Катюша" обстріляли американське посольство. Згідно з останніми даними, поблизу дипломатичного відомства впали щонайменше три ракети, а ще дві потрапили в довколишні житлові квартали. Про це повідомляють Deutsche Welle, AFP з посиланням на свої анонімні джерела у службі безпеки країни, телеканал "Аль-Арабія", передає ONLINE.UA.

Як стверджують місцеві журналісти, по посольству Штатів невідомі випустили ракети з установок залпового вогню типу "Катюша". Варто звернути увагу на те, що установки тактичної ППО, розгорнутої для охорони посольства, намагалися перехопити запущені ракети. Сили безпеки Іраку офіційно заявили про те, що в результаті атаки злочинці завдали матеріального збитку, проте жертв вдалося уникнути.

"Системам ППО вдалося збити ракети, які впали в межах "зеленої зони" Багдада, де розташовані дипломатичні місії та урядові установи. Іракські служби безпеки ведуть пошуки установок, з яких було здійснено пуск ракет. Поблизу посольства були виставлені кордони силовиків", — повідомляє телеканал "Аль-Арабія"

Політичний оглядач "Аль-Арабія" Джойс Карам на своїх сторінках в соціальних мережах уже оприлюднила відео обстрілу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що офіційний Брюссель не приховує той факт, що всерйоз стурбований розміщенням в окупованому Криму ракет і літаків, які можть нести ядерні боєприпаси. Окрім того, влада ЄС обурена тим, що команда очільника Кремля Володимира Путіна на півострові захоплює колишні об’єкти зберігання ядерної зброї. Про це все йдеться у новій заяві Європейського Союзу щодо агресії Росії проти України і окупації Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?