У Балаклії тривають вибухи, ситуація все гарячіше
Категорія
Події
Дата публікації

У Балаклії тривають вибухи, ситуація все гарячіше

Міністерство оборони України
У Балаклії тривають вибухи, ситуація все гарячіше

Площа пожежі на артилерійських складах Міноборони в Балаклії Харківської області збільшилася.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Міноборони.
"Станом на 13 годину відбулося розширення району, охопленого вогнем, локалізувати пожежу поки не вдалося", - сказано в повідомленні.
У Міноборони також повідомили, що військовослужбовці і представники ДСНС роблять все можливе для ліквідації катастрофи.
"Проведена евакуація жителів довколишніх сіл. Працюють бригади, які шукають тих, хто не поїхав з небезпечної зони", - сказав представник Міністерства оборони України Віталій Саранцев.
Як повідомив телеканал "112", за словами прем'єр-міністра Володимира Гройсмана наразі близько 50% території артскладів охоплено вогнем.
"Ми зараз оцінюємо, що це близько 50% самої території цієї бази. Підкреслюю, що все оцінити можливо вже після того, як інтенсивність пройде, коли відбудеться локалізація всіх вибухів. Тоді ми оцінимо вже реальні втрати, з одного боку, і причини , чому це сталося", - сказав Гройсман.

Читайте також: В ибух в Балаклії: з'явилися нові дані про постраждалих
Також відомо, що в місті продовжують вибухати боєприпаси. За словами кореспондента NewsRoom, з неба прямо на дорогу падають триметрові снаряди, що розірвалися. Якщо вранці в основному здетонували боєкомплекти для гранатометів, то зараз вибухають снаряди для танків.
"Зараз на території військового складу спостерігаються вибухи з різною інтенсивністю. Вогонь охопив уже третину території арсеналу, почали вибухати боєприпаси до танків", - повідомив прес-секретар АТО Дмитро Горбунов.
Місто відключили від газопостачання, немає електроенергії, всі вокзали і навчальні і виховні установи закриті. Загалом було евакуйовано близько 20 тисяч осіб.
Як повідомляв ONLINE.UA, близько 3 ночі 23 березня в Балаклії почалася пожежа на складі боєприпасів, через що вони почали вибухати. Правоохоронці назвали головною версією події диверсію. У Міноборони, в свою чергу, повідомили, що пожежа і вибухи на складі боєприпасів могли початися в результаті підриву або дій безпілотника.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?