У Батумі знову протестують через прибуття російського лайнера. Затримано українку
Категорія
Світ
Дата публікації

У Батумі знову протестують через прибуття російського лайнера. Затримано українку

У Батумі знову протестують через прибуття російського лайнера. Затримано українку
Джерело:  online.ua

У грузинське місто Батумі вдруге за тиждень прибув круїзний лайнер з російськими туристами. Його знову зустріли протестами в порту, а автобус, який віз росіян з порту, закидали яйцями.

Джерело: Ехо Кавказа

У Грузії знову протестують проти російського лайнера

О 12 годині ночі в Батумській гавані почалася демонстрація проти круїзного лайнера, який прибув з Росії, однак мобілізована на місці поліція не допустила учасників демонстрації.

Учасники протесту намагалися прорвати кордон і проникнути на територію порту.

Наразі у МВС Грузії підтвердили затримання дев'яти учасників акції.

Один із лідерів партії «Лело» Іраклій Купрадзе повідомив про затримання на акції громадянки України.

Автобус із російськими туристами, які прибули до Батумі на круїзному лайнері Astoria Grande, учасники акції протесту закидали пляшками та яйцями.

Круїзний лайнер, який прибув до Батумі, вирушив 29 липня маршрутом Сочі-Трабзон-Батумі-Амасра-Стамбул-Сочі. Серед пасажирів лайнера – зірки телеканалу RU.TV, які підтримують війну в Україні та російського президента Володимира Путіна.

Як грузини протестували проти російьского лайнера

27 липня круїзний лайнер Astoria Grande увійшов до порту Батумі, після чого там відбулася демонстрація, і судно покинуло Батумі під крики протестувальників.

Обурення викликали зокрема коментарі російських туристів на кораблі, в яких вони говорили, що Росія не окупант, а один із туристів відкрито заявив, що він відвідав Абхазію, що є порушенням закону про окуповані території.

Батумці приносили на мітинг фотографії Абхазії та серпневої війни, та увімкнули гімн Грузії. Через годину після початку акції судно вийшло з гавані.

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі заявила, що пишається людьми, які мирно протестували проти нової провокації Росії - входу російського круїзного лайнеру в порт Батумі, поки Путін блокує перевезення зерна в Чорному морі та перешкоджає вільному плаванню.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?