У Байдена не бачать доказів причетності України до атаки дронами по Кремлю
Категорія
Світ
Дата публікації

У Байдена не бачать доказів причетності України до атаки дронами по Кремлю

У Байдена не бачать доказів причетності України до атаки дронами по Кремлю
Джерело:  online.ua

За словами речниці Білого дому Карін Жан-П'єр, США не мають доказів стосовно достовірності повідомлень про атаку безпілотників по будівлі Кремля. 

Джерело:  CNN

США відкидають звинувачення у бік України 

Під час пресконференції речниця Білого дому зазначила, що США знають про звинувачення Кремля у бік України стосовно атак по кремлівській будівлі.

Жан-П'єр наголосила, що США ніяким чином не допомагають Україні із завданням ударів по об'єктах на території Росїі.

З початку цього конфлікту Сполучені Штати, звичайно, не заохочують і не сприяють Україні завдавати ударів за межами своїх кордонів. Ми дуже чітко заявили про це, - зазначила речниця Білого дому.

Чи вплине атака дронів по Кремлю на військову допомогу США Україні 

За словами речника Держдепу США Веданта Пателя, атака дронів по Кремлю ніяк не позначиться на поставках озброєнь та боєприпасів Україні.

Ми були чіткими і послідовними щодо того, щоб не заохочувати і не дозволяти Україні завдавати ударів за її межами, - підкреслив представник Держдепу.

На уточнююче питання, чи вплинуть далекі удари України по Росії на допомогу США, Патель заявив, що США "будуть продовжувати підтримувати наших українських партнерів стільки, скільки буде потрібно".

Кремлівські телеканали приховали інформацію про атаки по Кремлю

У вечірніх новинах головних кремлівських пропагандистських каналів не показали кадри нічної атаки дронів по будівлі Кремля.

Замість них озвучену прес-службою президента версію нападу супроводили архівними кадрами Кремля і Красної площі.

За інформацією видання "Агентство", на російському "Першому каналі" у вечірньому випуску новин сюжету про атаку безпілотників по будівлі Кремля було присвячено 4 хвилини.

У ньому жодного разу не показали кадри з вибухаючими дронами.

Замість них глядачі подивилися панорамну зйомку Кремля і Червоної площі з різних ракурсів, інтерв'ю з військовим експертом, а також змогли прочитати текст повідомлень прес-служби Кремля, який був виведений на екран.

Журналіст за кадром повідомив, що київська влада цією атакою "провокує ескалацію" і "підтверджує свою диверсійно-терористичну доктрину".

В анонсі основних тим дня на початку випуску новин о 20:00 на "Росії 1" про атаку дронів глядачеві повідомили на тлі тих же панорамних кадрів Кремля, які були розбавлені кадрами із зустрічі Володимира Путіна з нижегородським губернатором Глібом Нікітіним.

У самій програмі був показаний новинний сюжет хронометражем близько 3,5 хвилини: він починався зі слів "ніч на третє травня. Москва. Красна площа.

Самий центр російської столиці і всієї країни. У небі з'являються безпілотники, які атакують Кремль". Однак відео атаки глядачі так і не побачили — замість нього кадри Кремля і Червоної площі в різний час доби.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?