У базу "Миротворця" внесли главу МЗС Угорщини: фотофакт
Категорія
Україна
Дата публікації

У базу "Миротворця" внесли главу МЗС Угорщини: фотофакт

У базу "Миротворця" внесли главу МЗС Угорщини: фотофакт
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сийярто опинився в "Чистилищі" сайту "Миротворець". У базу політика внесли за його позицію проти України, повідомляє ONLINE.UA.

Дані глави угорського МЗС були внесені в базу "Миротворця" 28 вересня о 13:13. Причиною тому стали його "замах на суверенітет і територіальну цілісність України", а також "прямі погрози збройним вторгненням в Україну".

 Петер Сийярто у базі "Миротворця" - фотофакт

Організатори сайту звинувачують Сийярто у втручанні у внутрішні справи України, участі в організації провокацій, які спрямована на порушення українцями законодавства своєї країни.

Крім цього Сийярто нагадали про його висловлювання проти України, що стосуються утисків угорців на Закарпатті та української освітньої реформи.

Слід зазначити, що Петер Сийярто потрапив в "Миротворець" на тлі гучного скандалу з видачею угорських паспортів на Закарпатті. У МЗС України готують відповідь Угорщині на це свавілля, погрожуючи висилкою угорського консула в Берегові.

Але в Будапешті не вважають, що консул Угорщини порушив законодавство України і висунули свої погрози на адресу Києва. Зокрема, Сийярто заявив, що якщо Україна вишле угорського консула в Берегові, то Будапешт вишле українського консула, а також пригрозив ще більше сповільнити інтеграцію України в Європейський союз.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що український президент Петро Порошенко відреагував на паспортний скандал на Закарпатті. Він заявив, що захищатиме інтереси українців, незалежно від їх місцезнаходження, підкресливши, що згоден з усіма заходами, які пропонує застосувати МЗС України щодо Угорщини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?