У Bellingcat звузили список російських військових, причетних до катастрофи MH17
Категорія
Світ
Дата публікації

У Bellingcat звузили список російських військових, причетних до катастрофи MH17

У Bellingcat звузили список російських військових, причетних до катастрофи MH17
Джерело:  NOS

Експертно-журналістська група Bellingcat, що розслідує військову тематику за відкритими джерелами, звузила список російських військових, причетних до катастрофи рейсу MH17 в небі над Донбасом в липні 2014 року до 20 осіб. Про це в інтерв'ю NOS розповів засновник Bellingcat Елліот Хіггінс.
Доповідь з іменами і фотографіями російських військових, які, на думку групи, причетні до катастрофи MH17, два тижні тому була надана голландській прокуратурі. Прокурор розповів, що отримав дані від Bellingcat. Вся інформація пройде через розслідницьку групу і, у разі необхідності, буде включена в кримінальне розслідування.
NOS повідомляє, що Bellingcat працює з групою розслідування, куди входять представники з Нідерландів, Бельгії, Малайзії, України та Австралії.
Торік учасникам Bellingcat вдалося встановити причетність до катастрофи MH17 батальйону 53 системи повітряного захисту з Курська. Один з них - Сергій М., командир бригади. Також згадуються Дмитро Т. і дев'ять лейтенантів, які перебували в «Буці» в день аварії літака. У розслідуванні йдеться і про «дуже досвідчених солдат», які вміють управляти установкою.
13 жовтня 2015 року був опублікований текст доповіді Міжнародної комісії про катастрофу Боїнга. У ньому говорилося, що рейс MH17 був збитий ракетою з «Бука» серії 9М38 з бойовою частиною 9М314М.
Нагадаємо, катастрофа рейсу MH17 Малазійських авіаліній, що летів з Амстердама в Куала-Лумпур, відбулася 17 липня 2014 року. Всі 298 пасажирів і членів екіпажу загинули.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?