У Білому домі детально розповіли про нові санкції проти Ірану
Категорія
Світ
Дата публікації

У Білому домі детально розповіли про нові санкції проти Ірану

У Білому домі детально розповіли про нові санкції проти Ірану
Джерело:  online.ua

Сполучені Штати вводять проти Ірану нові санкції, які стануть секторальними. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг міністра економіки Стівена Мнучіна та держсекретаря Майкла Помпео.

За словами очільника Мінфіну, рішення Вашингтону - відповідь на ракетний удар Ірану, спрямований проти військових об'єктів в Іраку.

Посадовці пояснили, що санкції перш за все торкнуться економічного сектору, будівництва, виробництва металів і текстилю. Окрім того, на іранський уряд чекають санкції у відношенні окремих осіб.

У Мінфіні узгодили жорсткі обмеження проти 17 компаній, які займаються виробництвом та експортом іранських металів, а також транспортуванням товарів з країни.

"Ми хочемо, щоб Іран поводився, як нормальна країна", - підкреслив Помпео.

Нагадаємо, загострення відносин між Сполученими Штатами та Іраном сталося на початку січня. За особистим наказом президента Дональда Трампа було вбито відомого іранського генерала Касема Сулеймані. Після Тегеран влаштував згадані ракетні атаки.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно Трамп звернувся до союзників НАТО із закликом щодо ситуації на Близькому Сході. Він вважає, Альянсу треба приділяти більше уваги цьому регіону.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?