У Білому домі пояснили повільні темпи контрнаступу ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

У Білому домі пояснили повільні темпи контрнаступу ЗСУ

У Білому домі пояснили повільні темпи контрнаступу ЗСУ
Джерело:  online.ua

За словами речника Ради нацбезпеки США при Білому домі Джона Кірбі, побудована злочинною армією РФ протягом багатьох місяців потужна оборона на окупованих територіях України уповільнює темпи контрнаступу ЗСУ.

Джерело: брифінг Джона Кірбі

Що відомо про проблеми ЗСУ у контрнаступі 

Сам президент Зеленський минулого тижня публічно говорив, що в деяких областях це відбувається повільніше, ніж йому хотілося б. Він головнокомандувач. Ви знаєте, він має приймати ці рішення і він повинен віддавати ці накази, - зазначив Кірбі.

За його словами, російські військові злочинці протягом останніх 6-8 місяців вклали багато зусиль у побудову потужної оборонної лінії.

У деяких випадках їхні оборонні лінії мають три рівні, які сягають багатьох кілометрів.

За його словами, російські війська знали про те, що ЗСУ мають намір повернути ці території, і працювали над підготовкою оборони.

І оборона, як скаже вам будь-який студент військової історії, оборона - це сильніша форма війни, тому українці натикаються на російську оборону. І це, і за словами самого президента Зеленського, за його власним аналізом, трохи їх сповільнило, - підкреслив Кірбі.

Чи вплине заколот Пригожина на ситуацію на фронті

Водночас Кірбі не зміг відповісти на питання, чи послабив якось російську оборону невдалий заколот ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина на вихідних.

Представник Білого дому вважає, що про якісь наслідки того "просто занадто рано знати".

Кірбі також підкреслив, що доки в Росії тривали події, пов’язані з походом "Вагнера" на Москву, в Україні перебували десятки тисяч російських військових, техніки і інших можливостей − повітряних, наземних і морських − і точилися запеклі бої.

Він також додав, що США наразі не мають наміру якось зосереджуватися на аналізі "внутрішніх справ Росії", а продовжуватимуть бути зосереджені на підтримці України.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?