У Білорусь прибули кілька тисяч співробітників ПВК Вагнера
Категорія
Світ
Дата публікації

У Білорусь прибули кілька тисяч співробітників ПВК Вагнера

У Білорусь прибули кілька тисяч співробітників ПВК Вагнера
Джерело:  online.ua

За словами опозиціонера та ексміністра культури Білорусі Павла Латушка, на територію Білорусі за останній час прибули кілька тисяч російських найманців з ПВК (приватної військової компанії) "Вагнера". Політик звертає увагу на те, що вони там знаходяться з різних причин.

Джерело: "24 Канал"

Декілька тисяч співробітників ПВК Вагнера прибули в Білорусь

Як стверджує Латушко, останнім часом білоруський диктатор Олександр Лукашенко активно нагнітає ситуацію про нібито загрозу з України та Польщі.

На переоконання опозиціонера, у такий спосіб нелегітимний президент разом з пропагандистами готує інформаційне обґрунтування для можливої наземної операції проти України. Проте Латушко переконаний, що поплічник Путіна не наважиться на такий хід, оскілький це сумнівна авантюра з величезними ризиками.

Фото - відкриті джерела

Окрім того, політик підтвердив, що уже 20 червня повинні відбутися переговори між Лукашенком та прем'єр-міністром Росії Мішустіним. Одна з тем, яку вони будуть обговорювати – компенсація витрат, які Білорусь зазнала через війну проти України. Вони втратили достатньо грошей через санкції, а також – через так звану підступну "пасивну" участь у цій війні.

Лукашенко не втримається при владі, якщо таки вирішить повномасштабно напасти на Україну. У нього буквально немає належних військ, які здатні на виконання військових завдань такого масштабу, - вважає Латушко.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?