У Білорусі не дали пропагувати "Новоросію": з'явилися фото
Категорія
Світ
Дата публікації

У Білорусі не дали пропагувати "Новоросію": з'явилися фото

У Білорусі не дали пропагувати "Новоросію": з'явилися фото
Джерело:  online.ua

У столиці Білорусі Мінську на одній із книжкових виставок представники російського видання виставили книги про "Новоросію", проте організатори змусили прибрати літературу зі стендів.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на білоруське відділення "Радіо Свобода".
За словами ЗМІ, на стенді російського видавництва "Книжковий світ" антиукраїнську літературу, зокрема книги "Лицарі Новоросії. Хроніки кореспондента легендарного Мотороли" Геннадія Дубового, "Донбас: від Слов'янська до Дебальцевого" Михайла Полікарпова, "Ляльки і ляльководи. Українські катастрофи" авторства Ель Мюрида і Алекса Андрєєва.

Читайте також: Про конфлікт Путіна і Лукашенка написали вірші
Також в експозиції з'явилися "опуси" скандального Олеся Бузини, який був убитий в Києві в 2015 році.
Через деякий час всі книги зникли з виставки.


"Їх зі стендів вже зняли. Видавництва орендують у нас площі і стенди, і в перший день до 12-ї години розкладають свою продукцію. Але після цього ми обов'язково проходимо і дивимося, яка література представлена. І сьогодні з ранку всі ці книжки сумнівного змісту прибрали", - зазначила одна зі співробітниць організаторів виставки.
"Людей попередили, що ці книги в нашій країні небажані - в Білорусі є список забороненої екстремістської літератури. При нас книги прибрали і начебто все зрозуміли. Але ми оглядаємо не тільки російські стенди, але і всі інші. Будемо і надалі відстежувати", - додала вона.
Як повідомляв ONLINE.UA, у Путіна в черговий раз зробили неприємну для так званої "Новоросії" заяву: прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков підкреслив, що конфлікт на Донбасі є "внутрішньоукраїнським".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?