У Білорусі пройшов День Свободи: з'явилися фото і відео
Категорія
Світ
Дата публікації

У Білорусі пройшов День Свободи: з'явилися фото і відео

У Білорусі пройшов День Свободи: з'явилися фото і відео
Джерело:  online.ua

У Білорусі пройшли масові акції з приводу річниці проголошення незалежності Білоруської Народної Республіки - Дня Волі.
У мережі з'явилися фото та відео з місця подій, повідомляє ONLINE.UA.
Читайте також: Як білорусів відговорювали від мітингів: соцмережі розсмішило фото
Портал tut.by зазначив, що акції в Мінську пройшли без лідерів опозиції. У мітингах брало участь кілька тисяч осіб, проте їм так і не вдалося зібратися в одну колону з-за перешкод, які влаштовували силовики. Так, повідомляється, що були заблоковані проходи до єдиного дозволеного владою місця для масових акцій на площі Бангалор.
Люди намагалися зібратися біля Академії наук та кінотеатру "Жовтень", але ОМОН не давав навіть зупинятися, поголовно перевіряючи документи і відправляючи в автозаки всіх, що не бажають покидати площу.
Потяги метро не зупинялися відразу на трьох станціях: "Площа Перемоги", "Площа Якуба Коласа", "Академія наук", — наземний транспорт також не зупинявся в центрі, тому частина бажаючих взяти участь у мітингу зібралася на проспекті, в районі БНТУ.
В кількох місцях проспект і прилеглі вулиці були заблоковані автозаками і ОМОНом зі щитами. Жорсткі масові затримання були на всьому протязі проспекту, а також на площі Якуба Коласа, де мітингувальників взяли в кільце.
Остаточна "зачистка" сталася близько 15.30 за місцевим часом (14:30 за Києвом), через півтори години після початку акції, коли з колони, яка рухалася до Жовтневої площі, почали висмикувати людей. Також затримували всіх виходять з підземного переходу на площі Перемоги.
У мережі вже проводять паралелі з Майданом незалежності в Києві.



"В Мінську жесткач. Пакують в автозаки всіх. Але люди хвилями стікаються", - повідомляється в Twitter РБ Головного мозку.



Також повідомляється, що в офісі правозахисної організації "Весна" в центрі Мінська проводиться обшук.
Про масові затримання біля Академії наук РБ повідомляє українська журналістка Христина Бердинських. Нагадаємо, що її напередодні протримали деякий час в одному з відділень міліції Мінська.




Фото: twitter.com/Motolko




Як повідомляв ONLINE.UA, вночі в Білорусі перед масштабними акціями протесту, які були заплановані на 25 березня у багатьох містах країни, затримали одного з лідерів опозиції Володимира Некляєва.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?