У Білорусі ухвалили гучне рішення по символу "руського миру"
Категорія
Світ
Дата публікації

У Білорусі ухвалили гучне рішення по символу "руського миру"

У Білорусі ухвалили гучне рішення по символу "руського миру"
Джерело:  belsat.eu

У Білорусі влада Бреста після скарги місцевої жительки закликала водіїв міських маршруток не розміщувати в салоні георгіївські стрічки, які стали символом так званого "руського миру".
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Белсат.
Відзначається, що мешканка Бреста Ірина Лавровська їхала в міській маршрутці й побачила у водія на лобовому склі георгіївську стрічку. Жінка попросила її зняти, але отримала відмову в грубій формі. Після цього вона написала скаргу директору комунального транспортного підприємства "Брестмістранс".
Читайте також: У Латвії за георгіївські стрічки пропонують саджати на 15 діб
В результаті «Брестмістранс» і міськвиконком попросили у Лаврової вибачення. Вони також провели збори, на яких висловилися про неприпустимість розміщення в громадському транспорті різних прапорів і релігійної атрибутики.
Згідно із законом транспортним засобам в Білорусі, які беруть участь у дорожньому русі, забороняється розміщувати в салоні наклейки й об'єкти, що заважають огляду. За таке порушення водія можуть притягнути до адміністративної відповідальності.
Як відомо, георгіївська стрічка в 2014 році стала одним з атрибутів сепаратистів в Криму й на Донбасі, які надягали її для ідентифікації себе як прихильників «руського миру»
Як повідомляв ONLINE.UA,  в мережі з'явилося відео, опубліковане Міністерством оборони РФ, із заявою про підготовку в Білорусі свого "Правого сектора".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?