У Білорусі вразили неочікуваним рішенням щодо окупованого Криму
Категорія
Україна
Дата публікації

У Білорусі вразили неочікуваним рішенням щодо окупованого Криму

У Білорусі вразили неочікуваним рішенням щодо окупованого Криму
Джерело:  online.ua

Білоруський лідер Олександр Лукашенко неонократно відрізнявся скандальними заявами щодо окупації українського Криму Росією. Президент Білорусі визнавав, що в СРСР неправильно зробили, що "приєднали Крим до України", тому він упевнений, що ні нинішній глава Кремля Володимир Путін, ні жоден інший російський президент не поверне півострів під український контроль. Але жителі Білорусі, як виявилося, не підтримують позицію Лукашенко. Це підтвердила відома білоруська команда КВК "Діти Тьюринга" Білоруського державного університету, яка відмовилася продовжувати виступи в російській Вищій лізі 2020 року через проведення чвертьфіналу конкурсу в окупованому Криму. Гумористи прийняли рішення не їхати на територію окупованого півострова через Росію, щоб не зіпсувати відносини з українськими студентами, з якими у них гарні відносини. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відеозаяву команди, опубліковану в соцмережі.

Гумористи з Білоруського державного університету пояснили свою відмову їхати в окупований Крим і брати участь в 1/4 фіналу Вищої ліги КВК трьома причинами. По-перше, за їхніми словами, світ все ще переживає епідемію коронавіруса. Друге - це статус окупованого Криму. Капітан команди Марк Величко заявив, що Білорусь "дотримується нейтралітету" в питаннях приналежності півострова. Третя причина - хороші відносини Білоруського державного університету з українськими університетами, які можуть погіршитися, якщо команда відправиться в Крим через Росію.

Нагадаємо, команда КВК "Діти Тьюринга" стала миттєво популярною на початку цього року. Гумористи зухвало пожартували про інтеграцію під час гри Вищої ліги КВК про Росію, і цей жарт з словами "Завтра прокинемося в одній великій Білорусі" підірвав інтерент. Хлопці в своєму номері представили, що об'єднання двох країн відбулося, ось тільки в їхньому варіанті Росія увійшла до складу Білорусі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Лукашенко шокував світ новим цинічним заявою про українців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?