У біографії радника Трампа знайшли небезпечний "радянський слід"
Категорія
Світ
Дата публікації

У біографії радника Трампа знайшли небезпечний "радянський слід"

У біографії радника Трампа знайшли небезпечний "радянський слід"
Джерело:  online.ua

Журналісти з'ясували, що кандидат на посаду радника обраного президента США  Дональда Трампа  з питань національної безпеки Майкл Флінн був замішаний в історії з продажем наукових матеріалів в 1980-і роки радянській розвідці КДБ.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Washington Post.


Зокрема, Флінн був партнером технологічної компанії Brainwave Science на чолі з бізнесменом, який визнав себе винним в спробі продати вкрадений науковий матеріал радянській розвідці.


Видання зазначає, що відставний генерал-лейтенант Флінн приєднався до консультативної ради компанії Brainwave Science в лютому, як показують документи компанії. Brainwave Science - фірма з Массачусетса - розробляє дискусійну технологію оцінки брехні людей під час допитів шляхом вимірювання мозкових хвиль.


Читайте також:  Трампу сподобалися слова Путіна на прес-конференції: соцмережі в шоці


При цьому один з двох членів ради директорів Brainwave Science Сабу Кота, інженер-програміст індійського походження, в 1996 році визнав себе винним у продажі вкраденого біотехнологічного матеріалу агенту ФБР, який видавав себе за радянського шпигуна.


На думку прокуратури США, продаж даних доводить також той факт, що Кота освоїв секретну військову техніку КДБ в період з 1985 по 1990 рік, згідно з інформацією Пентагону.


Видання зазначає, що Brainwave Science видалила ім'я Коти з сайту компанії в районі 22 або 23 грудня після публікації Bloomberg News звіту про зв'язок Флінна з фірмою, посилаючись на архівні дані Google.


Члени перехідної команди Трампа не відповіли на прохання прокоментувати ситуацію.


Адвокат Кота при цьому заперечує, що його підзахисний мав якийсь стосунок до шпигунства.


Bloomberg також цитує представника перехідної команди Трампа, який сказав, що Флінн не мав ніяких справ з Котом під час його роботи з Brainwave Science, і що він зараз завершив співпрацю з фірмою.


Як повідомляв ONLINE.UA,  обраний президент США Дональд Трамп висунув колишнього губернатора штату Техас Ріка Перрі, який критикував політику президента Росії Володимира Путіна, на пост міністра енергетики.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?