У близькому оточенні Трампа знайшли союзника України: з'явилися подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

У близькому оточенні Трампа знайшли союзника України: з'явилися подробиці

У близькому оточенні Трампа знайшли союзника України: з'явилися подробиці
Джерело:  Голос Америки

Одним з головних претендентів на пост Державного секретаря США в уряді  новообраного президента Дональда Трампа  є колишній посол країни в ООН і чиновник Держдепу США часів президентства Джорджа Буша-молодшого Джон Болтон, який неодноразово висловлювався на підтримку України.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Голос Америки.
Протягом останніх років Болтон виступав за озброєння України, надання їй перспективи членства в НАТО і критикував зовнішню політику президента США Барака Обами, використовуючи ситуацію в Україні, як приклад провальних рішень офіційного Вашингтона.
"У США все ще є час відповісти рішуче, заявити про себе з позиції сили. Розчленування України проти її волі неприпустимо. Вашингтон повинен надати Києву озброєння й іншу допомогу й одночасно відновити план президента Буша про прискорене надання Україні членства в НАТО", - писав Болтон на сторінках видання Los Angeles Times в серпні 2014-го року.
Читайте також: Пропагандистський рок-кліп про Путіна й Трампа висміяли в мережі: з'явилося відео
"Путін повинен знати, що якщо він захопить більше території України, її решта однозначно стане членом НАТО та ЄС і буде залишатися стійко ворожою до Москви в майбутньому", - відзначав американський політик.
У липні 2014-го року після того, як проросійськими бойовиками був збитий малайзійський "Боїнг" на Донбасі, Болтон закликав до "стратегічної відповіді" Росії з боку США, яка на його думку повинна включати: наближення України до членства в НАТО; відновлення активного розвитку системи ПРО США; повна відмова російським банкам в доступі до фінансових ринків США.
Як повідомляв ONLINE.UA,  президент України Петро Порошенко переговорив з переможцем президентських виборів в США Дональдом Трампом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?