У Болгарії обирають президента: є небезпека повороту до Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

У Болгарії обирають президента: є небезпека повороту до Росії

У Болгарії обирають президента: є небезпека повороту до Росії
Джерело:  Associated Press

У Болгарії відкрили виборчі дільниці для голосування на президентських виборах. Одним з лідерів передвиборної гонки вважається кандидат опозиційної Соціалістичної партії Румен Радєва, який неодноразово закликав до скасування санкцій проти РФ і поліпшення відносин з Росією.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Associated Press.


Всього на пост президента Болгарії претендує 21 людина. Згідно з даними соціологічних опитувань, жоден з кандидатів в першому турі президентських виборів не набере більше 50% голосів виборців, тому ймовірно, що 13 листопада буде проведений другий тур виборів.


Примітно, що лідерами президентських перегонів є представник правлячої партії ГЕРБ, спікер болгарського парламенту Цецка Цачева, яка в разі обрання буде проводити проєвропейську політику, і проросійський кандидат Румен Радєва.


Читайте також: НБУ прийняв важливе рішення щодо санкцій проти Росії


Відзначимо, що, хоч Болгарія і парламентська республіка, президент також володіє значними повноваженнями, серед яких звання головнокомандувача Збройними силами, право вето на прийняті в парламенті закони, призначення в оборонні та правоохоронні відомства, підписання міжнародних угод.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  в ФБР США заявили про зв'язок кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа і його оточення з урядом Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?