У бойовиків ДНР-ЛНР проблеми: зріють протести мирних жителів
Категорія
Події
Дата публікації

У бойовиків ДНР-ЛНР проблеми: зріють протести мирних жителів

У бойовиків ДНР-ЛНР проблеми: зріють протести мирних жителів
Джерело:  online.ua

На окупованому Донбасі зріє соціальне невдоволення через брак вугілля для опалення житлових будинків, а також через можливе закриття шахт.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook координатора групи "Інформаційний спротив" Дмитра Тимчука.
"На території ЛНР місцеве населення масово висловлює невдоволення планами ватажків ЛНР скоротити видачу вугілля для опалення приватних будинків. Зокрема, в прийдешньому опалювальному сезоні видачу вугілля жителям будинків з пічним опаленням планується скоротити вдвічі - з 6 тонн вугілля з розрахунку на один будинок в минулому році до 3 тонн пального в нинішньому році", - розповів Тимчук.
"Посилює невдоволення місцевих жителів той загальновідомий в цих районах факт, що одночасно окупаційна влада вивозить до Росії значну частину видобутого в ЛНР вугілля", - додав він.
За його словами, в ДНР протести пов'язані з планами ватажків бойовиків закрити більше двох десятків шахт.
"У свою чергу, на території ДНР фіксується зростання протестного потенціалу в шахтарському середовищі у зв'язку з намірами ватажків "республіки" закрити 22 шахти, на яких працюють близько 14 тис. чоловік. Зокрема, до кінця поточного року планується перевести на баланс "Донбасвуглереконструкція" і закрити (законсервувати на реконструкцію на невизначений термін) підприємства "Артемвугілля", "Орджонікідзевугілля", "Шахтарськантрацит", "Східна", "Торезантрацит" та ін. При цьому загальна заборгованість із зарплати становить 950 млн. руб. і 500 тис. руб. компенсаційних витрат", - написав експерт.
Як повідомляв ONLINE.UA, ватажок бойовиків ДНР Олександр Захарченко наказав демонтувати один з найбільших заводів Донбасу - горлівський хімічний концерн "Стирол" і вивезти до 90% обладнання і комунікацій на металобрухт в Росію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?