У бойовиків ДНР-ЛНР великі проблеми з грошима: з'явилися подробиці
Категорія
Події
Дата публікації

У бойовиків ДНР-ЛНР великі проблеми з грошима: з'явилися подробиці

У бойовиків ДНР-ЛНР великі проблеми з грошима: з'явилися подробиці

У бойовиків так званих ДНР і ЛНР з'явилися великі проблеми з грошима, після того, як керівництво Росії прийняло рішення припинити фінансування сепаратистів.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook координатора групи "Інформаційний спротив" Дмитра Тимчука.
"Після початку виплат зарплат в ЛДНР після суттєвої затримки в «силовому блоці» терористів тільки посилилися чутки про рішення керівництва РФ припиняти фінансування окупованих районів Донбасу. Так в структурах т.зв. «МДБ ЛНР» виплата грошового забезпечення за жовтень ц.р. здійснюється в розмірі 50%. У підрозділах «МВС ЛНР» - в обсязі 65%", - написав він.
Тимчук зазначив, що виплата пенсій бойовикам-"ветеранам" відкладається на невизначений термін, а допомогу сім'ям загиблих сепаратистів і зовсім платити більше не будуть.
"Крім того, «керівництвом ЛНР» на різних рівнях було анонсовано, що виплата пенсій та допомог бойовикам-«ветеранам» відкладається на невизначений термін. Аналогічна ситуація в «ДНР», де на 25% знижені бюджетні витрати на утримання «поліції» (наприклад, в м. Горлівка «дорожня поліція» раніше щомісяця отримувала 100 тис. рос. руб. для придбання пально-мастильних матеріалів, тепер ця сума знижена до 75 тис. рос. руб.), що відповідним чином позначилося на здатності підрозділів виконувати свої функції і морально-психологічний стан особового складу. Крім того, згідно з розпорядженням ватажка ДНР О. Захарченка, грошова допомога сім'ям «військовослужбовців ДНР», загиблих до 1 жовтня 2016 р, виплачуватися не буде", - говориться в повідомленні.
Читайте також: У бойовиків ДНР зробили відверте зізнання про настрої людей в Донецьку


За даними "ІС", керівництво бойовиків намагаються приховати великі проблеми з грошима.
"У ДНР намагаються приховати провал широко розрекламованої програми «Другий етап відновлення» по «відновленню об'єктів інфраструктури, пошкоджених українськими військами в ході конфлікту». Зокрема, на даний момент, згідно із заявами керівництва ДНР, в окупованих районах Донецької області завершено відновлення 829 багатоповерхових будинків (заплановано 1189) і 420 об'єктів соціальної сфери (заплановано 436). Однак, за даними місцевих «адміністрацій» у відповідних доповідях, в реальності все відновлено лише відповідно 283 і 120 об'єктів. У зв'язку з чим на початку листопада ц.р. «міністр будівництва та житлово-комунального господарства ДНР» С. С. Наумець звернувся до заступника міністра економічного розвитку РФ С. Назарова з проханням про виділення додаткових коштів, на що в російському відомстві було зазначено, що для реалізації цієї програми генпідрядник бойовиків в особі ТОВ «Трест Донбасстрой» отримав достатні кошти і будматеріали з РФ", - пише Тимчук.
"Проте в перших числах листопада з РФ на територію ДНР прибули 43 вантажних автомобілі з будівельними матеріалами для реконструкції та ремонту об'єктів, пошкоджених в результаті бойових дій. Всі матеріали були передані ТОВ «Трест Донбасстрой» (м.Донецьк, директор Говоруха А . М.)", - додає він.
Як повідомляв ONLINE.UA, бойовики ДНР підірвали сигаретний кіоск в Донецьку, щоб змусити місцевих підприємців платити їм "податки".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?