У бойовиків ДНР спалахнув скандал навколо одіозного ватажка: з'явилися подробиці
Категорія
Події
Дата публікації

У бойовиків ДНР спалахнув скандал навколо одіозного ватажка: з'явилися подробиці

У бойовиків ДНР спалахнув скандал навколо одіозного ватажка: з'явилися подробиці

Бойовики ДНР почали розслідування проти командира сепаратистського "гуманітарного" батальйону "Ангел", росіянина Олексія Смирнова, якого російська пропаганда називала "героєм" Новоросії".
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook координатора групи "Інформаційний спротив" Дмитра Тимчука.
«МДБ ДНР» веде розслідування проти командування та особового складу т.зв. «Гуманітарного батальйону «Ангел», який оперував в окупованих районах Донецької області і залишався одним з останніх бандформувань, що не увійшли до складу «1-го АК ДНР». В кінці вересня ц.р. був заарештований командир «батальйону», громадянин РФ Олексій Смирнов (поз. «Режисер»), що викликало сильний резонанс в колах шанувальників «русского міра» в ДНР і РФ (раніше зусиллями російських ЗМІ Смирнов був зведений в ранг «героїв Новоросії»). «МДБ ДНР» інкримінує Смирнову «створення організованого злочинного угруповання» і розкрадання «допомоги» з РФ, членам бандформування - незаконне зберігання та використання вогнепальної зброї", - написав він.
За даними "ІС", ФСБ РФ почали в окупованому Донецьку власне розслідування.
"У свою чергу, представники ФСБ РФ в Донецьку ведуть власне розслідування проти командування «батальйону», звинувачуючи його в «незаконному постачанні зброї на територію Росії» (точніше - в переправленні назад в РФ з метою продажу зброї, отриманої з самої Росії), а також ряді інших злочинів, в т.ч. на сексуальному грунті", - зазначив Тимчук.
Як повідомляв ONLINE.UA, в ніч на 4 жовтня бойовики ДНР обстріляли школу в прифронтовому місті Мар'їнка Донецької області.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?